آموزش اندازه گیری اندام و سایز برای خیاطی

آموزش اندازه گیری اندام و سایز برای خیاطی

آموزشی حسن پور

سایزگیری دقیق، اولین و مهمترین قدم در خلق لباس هایی است که به زیبایی بر بدن می نشینند و احساس راحتی را به ارمغان می آورند. در این مقاله، به طور جامع به اصول و تکنیک های سایز گیری در خیاطی می پردازیم تا شما را در این مسیر یاری کنیم.

ویدیوی آموزش رایگان اندازه گیری بالاتنه

برای یادگیری و آموزش عملی اندازه گیری بالاتنه بهتره همین حالا ویدیوی زیر رو با دقت مشاهده کنی. برای دوستان و عزیزانی که به هردلیلی نیازمند زیرنویس برای ویدیو می باشند پیشنهاد می کنیم تا از طریق لینک زیر این آموزش را در یوتیوب فابرا مشاهده نمایید.

 

چرا اندازه گیری در خیاطی بسیار مهم است؟

اندازه گیری و سایزگیری را می توان اولین مرحله در دوخت لباس دانست. بخش زیادی از زیبایی و برازندگی یک لباس، در گرو خوش قوارگی و فیت بودن آن است. برای همین اگر حتی از بهترین متریال ها و پارچه ها هم استفاده کنید، بالاترین مهارت های دوخت را داشته باشید ، اما اندازه گیری را اصولی و درست بلد نباشد، لباس نهایی که خواهید دوخت، جلوه و زیبایی مدنظرتان را نخواهد داشت.

در واقع، سایزگیری صحیح، سنگ بنای خلق لباسی است که نه تنها زیبا و چشم نواز، بلکه راحت و کاربردی نیز باشد.

مزایای اندازه گیری سایز و اندام حرفه ای

  • تناسب و زیبایی: لباسی که دقیقا مطابق با سایز شما دوخته شده باشد، به زیبایی بر اندام شما می نشیند و نقاط قوت استایل شما را برجسته می کند. در مقابل، لباس های گشاد، تنگ یا بد قواره، نه تنها ظاهر نامناسبی دارند، بلکه احساس ناراحتی و عدم اعتماد به نفس را نیز به همراه دارند.

  • راحتی و آزادی حرکت: تصور کنید لباسی می پوشید که در آن احساس تنگی می کنید و نمی توانید به راحتی حرکت کنید. اینجاست که اهمیت اندازه گیری دقیق مشخص می شود. لباس مناسب، به شما اجازه میدهد تا به راحتی حرکت کنید و از پوشیدن آن لذت ببرید.

  • صرفه جویی در زمان و هزینه: با اندازه گیری دقیق در همان ابتدا، از دوباره کاری و صرف هزینه اضافی برای اصلاح لباس جلوگیری می شود. در واقع، با یک بار اندازه گیری دقیق، میتوانید لباسی بی نقص و متناسب با اندام خود داشته باشید.

ابزار و وسایل مورد نیاز

  • متر خیاطی: برای اندازه گیری دقیق اندام ها

  • دفترچه و قلم: برای ثبت اندازه ها

  • نخ یا کش (کرسله): برای مشخص کردن کمر و سایر نقاط بدن

  • آینه: برای مشاهده نحوه قرارگیری متر و اطمینان از صحت اندازه گیری

مراحل اندازه گیری اندام در خیاطی

اندازه گیری دور کمر

ابتدا نخ کرسله را دور کمر گره بزنید. توجه داشته باشید که نه خیلی محکم نخ را بکشید و نه شل باشد. نخ را حتما از جایی ببندید که هلال و فرورفتگی پهلو باشد. سپس متر را دور کرسله به صورت کیپ بگیرید و اندازه ها را یادداشت کنید.

اندازه گیری دور گردن

با متر دور گردن یک حالت ۷ شکل ایجاد کرده و اندازه می گیرید. توجه داشته باشید که فرورفتگی زیر گلو در داخل حلقه هفتی شکل قرار می گیرد. (به ویدیو مراجعه شود). مطمئن شوید متر به طور افقی و بدون فشار زیاد دور گردن قرار گرفته است. این اندازه برای طراحی یقه لباس ها مهم است.

اندازه گیری کارور جلو

انتهایی ترین قسمت شکاف دست راست یا محل شکست دست  (کمی جلو تر از زیربغل) تا نقطه مقابل آن در دست چپ در قسمت جلوی تنه، کارور جلو گفته می شود. توجه داشته باشید که متر را از بالای سینه عبور دهید نه از روی برجسته ترین قسمت سینه.  این اندازه برای تناسب بالاتنه ی لباس ها ضروری است.

اندازه گیری کارور پشت 

کارور پشت انتهایی ترین قسمت شکاف دست راست تا انتهایی ترین شکاف دست چپ در قسمت پشت تنه، محسوب می‌شود. معمولاً کارور پشت، چند سانتی‌متر از کارور جلو کمتر است. متر را از یک سرشانه ی پشت، از روی کتف، به سرشانه ی دیگر ببرید. این اندازه برای طراحی پشت لباس ها و تناسب آن با بدن مهم است.

اندازه گیری دور سینه

برای اندازه گیری دور سینه، متر را وسط آورده، و به صورت کیپ، بدون فشار و بدون آزادی اندازه گیری می کنیم. اندازه زیر سینه، که دور گود ترین قسمت زیر سینه است را ژوزفین می گویند که اندازه آن را هم به صورت کیپ بگیرید و یادداشت کنید.

اندازه گیری دور باسن

برای اندازه گیری دور باسن، متر را دور برجسته ترین قسمت باسن به صورت کیپ گرفته و اندازه بگیرید.

 

اندازه قد بالاتنه ی جلو

برای اندازه گیری قد بالاتنه ی جلو، متر را از پایه ی گردن (جایی که گردن به شانه متصل می شود) تا خط کرسله (معمولاً باریک ترین قسمت تنه) بگذارید. این اندازه برای تعیین طول بالاتنه ی لباس ها استفاده می شود.

 

اندازه قد بالاتنه ی پشت (بلندی پشت)

قد بالاتنه ی پشت را با قرار دادن متر از پایه ی گردن (پشت) تا نخ کرسله اندازه بگیرید. برای اندازه گیری راحت تر، نقطه مبدا گردن را می توانید یقه‌ی یک لباس یقه گرد ساده فرض کنید. این اندازه برای تناسب پشت لباس و جلوگیری از جمع شدگی یا کشیدگی بیش از حد مهم است.

اندازه گیری سرشانه (قد سرشانه)

قد سرشانه فاصله ی بین پایه ی گردن تا انتهای شانه (جایی که بازو شروع می شود) است. متر را به صورت افقی روی شانه قرار دهید. این اندازه برای طراحی آستین و تناسب شانه ی لباس ضروری است.

اندازه قد تا زیر سینه

برای اندازه گیری قد تا زیر سینه، متر را از پایه ی گردن (جلو) تا زیر خط سینه (فرورفتگی بعد از سینه) ببرید.

قد سینه (طول سینه)

قد سینه فاصله ی بین پایه ی گردن تا برجسته ترین نقطه ی سینه است. این اندازه برای طراحی لباس هایی که به تناسب دقیق در ناحیه سینه نیاز دارند، استفاده می شود.

اندازه فاصله سینه

فاصله ی سینه، فاصله ی بین دو برجسته ترین نقاط سینه است. متر را به صورت افقی بین این دو نقطه قرار دهید. این اندازه برای طراحی لباس های زنانه و تعیین محل قرارگیری دکمه ها یا جیب ها مهم است.

اندازه گیری قد باسن (بلندی باسن)

قد باسن فاصله ی بین خط کمر (کرسله) تا برجسته ترین نقطه ی باسن است. متر را از خط کمر تا پایین ترین قسمت باسن ببرید. این اندازه برای طراحی شلوار، دامن و لباس های تنگ استفاده می شود.

اندازه گیری قد آستین

برای اندازه گیری قد آستین، متر را از انتهای شانه (جایی که بازو شروع می شود) تا مچ دست ببرید. دست باید با زاویه قائم خم شده باشد تا اندازه دقیق تر شود. این اندازه برای تناسب آستین لباس ها ضروری است.

اندازه گیری دور بازو

دور بازو را با قرار دادن متر دور پهن ترین قسمت بازو (معمولاً وسط بازو) اندازه بگیرید. مطمئن شوید متر به صورت افقی و بدون فشار زیاد قرار گرفته است. این اندازه برای طراحی آستین های تنگ یا گشاد مهم است.

اندازه گیری قد لباس 

برای اندازه گیری قد لباس، متر را از سرشانه تا هر جایی که می خواهیم می بریم. فقط توجه داشته باشید که برای لباس های تنگ، در قسمت برجستگی سینه، متر را به بدن بچسبانید.

نکات مهم در سایز گیری

  • لباس مناسب: فردی که سایز او گرفته می شود، باید لباس های نازک و جذب پوشیده باشد تا اندازه ها دقیق باشند.

  • حالت بدن: فرد باید صاف بایستد و شانه ها را عقب ندهد.

  • نقاط مرجع: قبل از شروع اندازه گیری، نقاط مرجع مانند کمر، باسن و ... را مشخص کنید.

  • دقت: در هنگام اندازه گیری، متر را نه خیلی سفت و نه خیلی شل بگیرید.

  • ثبت دقیق: اندازه ها را به دقت در دفترچه یادداشت کنید.

  • برای اندازه گیری دقیق تر، می توانید از فرد دیگری کمک بگیرید.

  • در هنگام اندازه گیری، به فرم بدن فرد توجه کنید.

  • برای لباس های مختلف، اندازه گیری های متفاوتی لازم است.

جدول اندازه های استاندارد

برای سهولت در امر سایز گیری، می توانید از جدول اندازه های استاندارد استفاده کنید. این جدول ها به طور کلی هستند و ممکن است برای افراد مختلف، نیاز به تغییر داشته باشند.

سخن آخر

سایز گیری دقیق، هنری است که با تمرین و تجربه به دست می آید. با رعایت نکات ذکر شده و تمرین مداوم، می توانید به راحتی و با دقت، سایز افراد را برای دوخت لباس های بی نقص به دست آورید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. در صورت وجود هرگونه سوال، لطفا در بخش نظرات مطرح کنید.

آموزش خیاطی از مقدماتی تا پیشرفته (حضوری و غیرحضوری)

در این آموزش تلاش کردیم تا به صورت عملی و کاربردی طریقه اندازه گیری و سایزگیری اندام را به شما آموزش دهیم. اما این تنها یک مهارت کوچک از دنیای علم خیاطی است. اگر به یادگیری آموزش های بیشتری از این دست علاقه‌مندید، می توانید به آموزش کار با چرخ خیاطی خانگی ، آموزش خیاطی بدون الگو رایگان و بسیاری آموزش دیگر در مجله فابرا مراجعه کنید.

اما اگر به دنبال یک آموزش کامل، جامع و یکپارچه از ۰ تا ۱۰۰ هستید، بهترین کار شرکت در یک دوره آموزش کاربردی و کامل است. دوره مجازی مقدماتی خیاطی  فابرا یک آموزش کامل و از صفر می باشد که با هر سطح و دانشی می توانید بدون هیچ پیش نیازی در آن شرکت کنید.  تمامی آموزش ها و سرفصل های آموزشی به طور واضح و شفاف در وبسایت فابرا قرار داده شده اند اما در صورتی که نیاز به مشاوره و یا تعیین سطح دارید می توانید از طریق شماره تلفن ۴۶۱۳۹۱۱۷ - ۰۲۱ تماس برقرار نمایید.. همچنین برای اطلاع از تخفیف ها و جشنواره های مختلف آکادمی فابرا می توانید پیج اینستاگرام فابرا به آدرس fabra_academy را دنبال کنید.

لینک کوتاه:
https://www.newfabra.com/short/46M8N
آیا این مطلب رو پسندیدی؟
ثبت نظر